donderdag 20 augustus 2009

Bedrijfsnaam verandering naar Kennis Momentum

Omdat ik sinds April werkzaamheden uitvoer op eigen naam en niet uit naam van Arcencus gebruik ik dus mijn persoonlijke beheer bv. als bedrijf. Alleen klinkt dat niet echt lekker: “Hallo. Ik ben Henri Koppen van Henri Koppen Beheer BV.”. Maar even een naam verzinnen is niet gemakkelijk. Ondanks dat ik Arcencus een prettige en mooie naam vind is het niet handig. Niet geautomatiseerde post van de belastingdienst wordt vaak nog steeds naar ArcenSus verstuurd. Daarnaast kregen we wel eens als commentaar op ons kaartje dat het niet duidelijk is wat wij nu deden. Er hoorde een uitleg bij. Er moest dus iets in de naam zitten wat ook een richting aangaf van wat ik doe als freelancer. Eén van mijn persoonlijke doelen is het bevorderen van kennisdeling binnen een bedrijf. Bij alles wat ik doe en verkoop wil ik mijn kennis dan ook overdragen zodat deze werkt  als ik weer weg ben. Daarnaast leg ik me steeds meer toe om het kennisdelen binnen een organisatie te versterken. Niet alleen als toegevoegde waarde, maar ook uit visie en idealisme. Kennis staat centraal in mijn werk en vakgebied. Het onderscheid het kaf van het koren en bevat essentie van wat ik doe.

Momentum als woord is afkomstig van het Latijn en wordt gebruikt in de natuurkunde om de hoeveelheid van beweging uit te drukken (massa maal snelheid). Vrij vertaald dus de kennisimpuls die een bedrijf krijgt als zij zaken met mij doen.

De anekdote is dat toen ik naar een bedrijfsnaam zocht en het woord momentum wilde gebruiken ik wilde onderzoeken of de combinatie van kennis en momentum al veel voorkwam. Toen ik dit in Google intikte…. Kreeg ik mijn blog als eerste resultaat terug (zie plaatje onder)! Dat was dus voordat ik een bedrijfsnaam had bedacht. Toen was de beslissing snel gemaakt en heb ik deze handelsnaam aan mijn KvK inschrijving toegevoegd.

 image