woensdag 22 juli 2009

Vooruitziende blik, wanneer wordt ik nu eens ontdekt? Solar ofwel Zonne energie

In 2007 schreef ik al een stukje waarin ik een idee opperde: Waarom gebruiken we de Sahara niet voor zonne-energie? En volgens mij waait het er ook nog flink. Als we zeewater onder de panelen door laten lopen (zorgt meteen voor koeling of warmte opslag) dan kan het condensvocht als drinkwater gebruikt worden. Eén van de problemen die ik zag was het transporteren van stroom over een lange afstand, maar nu heb ik gelezen dat dit ook opgelost kan worden.

Hier is mijn artikel op mijn opinie forum. Het gaat om de laatste alinea’s :

http://www.4xs.nl/forum/topic.asp?TOPIC_ID=637

Ik werd geprikkeld om hierover te schrijven omdat o.a. Siemens en RWE gingen investeren in een project ongeveer zoals ik hierboven heb beschreven:

http://www.nu.nl/algemeen/2041272/europa-wil-groot-zonne-energieproject-in-afrika.html

http://www.nu.nl/economie/2023574/essent-koper-rwe-in-groot-zonneproject.html

En ook op wat buitenlandse sites wordt hierover geschreven:

http://www.solarpowerwindenergy.org/2009/07/13/solar-power-plants-planned-for-sahara/

http://www.reuters.com/article/environmentNews/idUSTRE56153V20090702

Ik heb wel vaker een hoop ideeën, en sommige blijken zo onzinnig niet. Moet ik wel zeggen dat dit een no-brainer is. Iedereen die vijf minuten nadenkt over het probleem komt met een oplossing zoals ik schreef, maar ik vind het leuk dat het idee dus zo gek nog niet is. Als ze mij zouden benaderen om er iets in te betekenen, dan zou ik er ook voor gaan, maar geen idee wie ik hiervoor zou moeten benaderen!