dinsdag 17 maart 2009

Het roer om

Jaren lang heb ik een server op mijn zolder staan die draadloos aan het internet verbonden is. Daar heeft altijd www.henrikoppen.nl op gedraaid en dat werkte prima. Ik zal de server nog steeds aanhouden, maar dan alleen nog maar als veilige backup en niet meer om een eigen site te hosten. Tegenwoordig is het niet moeilijk meer om alles (gratis) op het internet te doen, en deze blog/site is daar onderdeel van. Mijn mailverkeer, agenda's en dergelijke doe ik nu via Google Apps, en deze blog is ook Google gerelateerd. 

Ik wil mijn blog nu actief inzetten als vuurtoren die licht schijnt op zaken zoals BPM, Genericiteit en Kennis management. Dit klinkt als technisch, ingewikkeld, abstract en wellicht saai, toch hoop ik goed uit te leggen hoe deze onderwerpen concreet ingezet kunnen worden om de operatie van een bedrijf meer en duurzame structuur te geven. Er is een heel sterk verband tussen BPM kennis en de noodzakelijk genericiteit. En door middel van blogs hoop ik dit steeds duidelijker te maken. 

Al meer dan tien jaar loop ik rond met deze concepten en toets ik ze succesvol aan de praktijk. Nu is de tijd om naar voren te stappen om dit te delen zodat anderen er hier hun voordeel mee kunnen doen. Reacties zijn altijd mogelijk op mijn blogs en hoop dat deze interactiviteit van toegevoegde waarde is.

De tijd zal het uitwijzen....

Henri Koppen
17 Maart 2009