maandag 13 oktober 2014

Zo genereer je extra omzet als winkel

Dit weekend had ik het jaarlijkse mossel avondje met mijn schoonfamilie. Mijn vrouw had als toetje een kaasplankje samengesteld en aan mij de eer om dessertwijn te kopen. Nu ken ik de man van de Gall & Gall goed dus hij weet waar ik van houdt. Nu heb ik een favoriete witte dessertwijn, maar wilde ik ook een port erbij. Er was een port in de actie van 20 euro voor 10 euro en die heb ik meegenomen. Hij was heerlijk, maar twintig euro vind ik teveel geld voor zomaar een fles port. Wat ik zou willen is een bericht als deze port weer een actie prijs krijgt, en dat is mijn idee.

Winkels zoals AH, Gall & Gall, Kruitvat zouden het mogelijk moeten maken om je te abonneren om berichten op specifieke artikelen! Het liefst in een centrale omgeving zodat ik niet overal wachtwoorden voor aan hoef te maken (maar inloggen met een Facebook account zou ik ook mee kunnen leven). Daar zou ik graag artikelen willen vinden waarop ik mij kan abonneren. Dit zou nog een paar parameters kunnen hebben zoals;

“Wanneer wilt u een bericht ontvangen?” met keuzes zoals “Wanneer er een aanbieding is”,”als dit artikel weer beschikbaar is”
En
“Hoe wilt u een bericht ontvangen?” met keuzes zoals “Per Email”, “Per SMS”

Het voordeel is dat zo’n bericht ook meteen een contactmoment met je (potentiele) klant is.

Ik vind dit een sterk idee omdat het een probleem is welke ik zelf regelmatig ervaar. Daarnaast is de oplossing vrij simpel te realiseren en is de potentiƫle opbrengst groot en bovendien ook meetbaar mits de klant ook nog een klantenkaart heeft.