vrijdag 19 juli 2013

Zoek het verschil

Ik wil een ervaring delen. Soms kan een kleine wijziging leiden tot groot succes en hier is een mooi voorbeeld. Mijn zoon en dochter zitten op een basisschool die een jaar of vier geleden op sterven na dood was. En ze hebben 1 ding aangepast die er nu voor zorgen dat de school te klein is, de klassen tegen de veertig leerlingen aanlopen en ze zelfs gymzalen aan het ombouwen zijn tot klaslokalen. Kortom, een school die overloopt van succes. Hier kwam geen marketing guru bij kijken, geen reclame kosten hoger dan normaal of wat dan ook. Gewoon een beslissing die genomen is en uitgevoerd en die leiden tot een zuigende werking op zo'n manier dat er kinderen uit de andere kant van de stad nu ook op deze school zitten...

Het resultaat van één enkele beslissing die ik kan samenvatten in één woord: Continurooster. Heb je geen idee? Google is je vriend.

Het punt is dat succes en falen soms van hele kleine beslissingen en wijzigingen afhangen. Een beslissing die aansluit bij de maatschappij van nu. Achteraf gekeken lijkt het zo logisch, de uitdaging is om te kijken naar je eigen succes of het gebrek eraan. Ik ben er van overtuigd dat er voor iedere (kleine) ondernemer een kleine beslissing een groot verschil kan maken. Go find it.